Dodatak

IZGLEDA KAO JEDNOSTAVAN ZADATAK A USTVARI JE IZAZVAO DO SADA NAJVEĆU RASPRAVU NA INTERNETU – ŠTA MISLITE KOJI JE TAČAN REZULTAT

Ovaj veoma jednostavan zadatak nije znala riješiti večina ljud. Svako je davao svoje rezultate i došlo je do nevjerovatne rasprave prkeo interneta i društvenih mreža.

Međutim, ukoliko znate matematička pravila za vas neće biti problem riješiti ovaj jednostavan zadatak i riješit ćete ga manje od pola minute.

Slika je stavljena na beogradskoj grupi koja je napravljena na facebook-u i izazvala je mnogobrojne reakcije ljudi, a posbeno među studentima.

Nedajte da vas bune banalne stvari u ovom zadatku, kao što smo već rkeli, potrebno je samo da gledate i praivlno upotrijebite matematička pravila i zadatk ćete riješiti veoma brzo i najbitnije tačno.

Sliku dobro pogledajte i počnite sa rješavanjem ovog matematičkog problema. Kada završite napišite nam u komentaru svoje rezultate i da li ste zadatak lako riješili ili vam je ipak trebalo malo duže vremena.

Podijelite zadatak i sa svojim prijateljima, uporedite svoje rezultate, unesite malo zanimljivosti u svoj život svaki dan po malo.

Izvor: mojrecept.info

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *