Zabava

VELIKE HLADNOĆE U SAD, OVAJ PRIZOR JOŠ NISTE VIDJELI: Pogledajte kako izgleda kad se okean zaledi (VIDEO)

SAD je posljednjih dana zahvatio talas hladnoće, a koliko su se nisko spustile temperature možda najbolje dočarava snimak koji je dronom zabilježio Ryan Canty.
Naime, Ryan je dronom snimao Old Silver Beach u saveznoj državi Massachusetts, a snimak koji prikazuje zaleđen priobalni dio okeana postavio na YouTube. Snimak je do sada pogledalo više od 500.000 osoba.
Pogledajte i sami:

Inače, na internetu je objavljeno mnoštvo fotografija koje prikazuju kakvo je trenutno stanje u Americi.
I dok mediji spominju ciklonsku bombu kao glavni uzrok iznenadnog pada temperature u SAD-u, neki od komentatora neoubičajenih snimki na YouTubeu već se boje kako je sve to posljedica ruskog “klimatskog napada”.
Nova ruska intervencija ili ledeno doba
Neki u šali to nazivaju Putinovom ciklonskom bombom kojom je ruski predsjednik izvršio intervenciju u demokratske vremenske prilike SAD-a, a javljaju se i Rusi koji se ispričavaju što su slučajno poslali sibirsko vrijeme u Ameriku. No postoje i ljudi koji su se ozbiljno zabrinuli kako je ovo veliko zahlađenje nekako posljedica Putinovih manipulacija.

Drugi pak situaciju vani uspoređuju s filmom katastrofe ‘Dan poslije sutra‘ (Day after tomorrow), koji opisuje dolazak novog ledenog doba.

Podsjećamo, ekstremno hladna ciklona pogodila je SAD 4. januara, te je temperatura pala ispod nule čak i u državama gdje to inače nije običaj, poput Floride i Kalifornije.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *